20. September 2017

Background Right_160x600
Background Right_160x600
Background Left_160x600
Background Left_160x600

Simptomet e mungesës së hekurit në gjak

Nga të gjitha mineralet, njerëzve më së shpeshti u mungon hekuri në gjak, mirëpo simptomet janë të atilla që nuk vërehen ose nuk u kushtohet shumë vëmendje. Problemi i mungesës së hekurit në gjak zgjidhet lehtë.

Mungesa e hekurit shkakton dobësim të gjakut, trupi nuk prodhon mjaftueshëm hemoglobinë i cili është një nga proteinat më të rëndësishëm në trupin tonë dhe në mënyrë të barabartë është përgjegjës për bartjen e oksigjenit në qelizat e kuqe të gjakut. Nëse ballafaqoheni me simptomet të cilat do t’i përmendim në këtë shkrim, atëherë rekomandimi ynë është që të vizitoni mjekun dhe të bëni analizën e fotografisë së gjakut.

InArticle Mobile

Simptomet e mungesës së hekurit:

• ngjyra e zbehtë e lëkurës

• marramendja

• përgjumja

• dobësimi

• lodhja

• humbja e apetitit

Lexoni edhe këtë:   Çfarë thotë urina juaj për shëndetin

• te rrahurat e forta të zemrës

Asnjërin nga këto simptome mos e nënvlerësoni.

 

Poashtu, anemia mund të jetë shkaktar i disfunksionit seksual, kokëdhembjes, nervozës, harresës, mungesës së koncentrimit dhe aktiviteteve të dobëta në punë. Nuk është patjetër që të keni të gjitha këto simptome, tek sejcili njeri shfaqen simptome të ndryshme. Nëse nuk keni kohë të vizitoni mjekun, ndihmojeni veten duke u kujdesur se çfarë ushqimi hani. Në pjatën tuaj vëni më shumë mish lope, fasule, arra, pemë dhe perime. Krahas këtyre, hani edhe gjëra ushqimore të pasura me vitamin C, ndërsa shmangne qumështin dhe kofeinën. /femra.net/


Tema të ngjajshme

Lexo artikullin tjetër interesant:
Buzet janë pjesa më e dëshiruar në trupin e femrës

Pjesët më seksi në trupin e femrës janë buzët, derisa shputat janë më pak të dëshiruarat në këtë “paketë”, ka...