27. May 2018

Background Right_160x600
Background Left_160x600

Krelanë me përshutë e speca

Përbërësit

200 gr miell misri

200 gr miell gruri

1 decilitër qumësht

2 decilitra kos

1 decilitër vaj

1 Pluhur pjekje

150 gr djathëfeta

1 spec i kuq

150 gr përshutë

melmesa

Hapat
1
Speci dhe përshuta priten në katrorka, ndërsa djathi feta thërrmohet.

2
Në enë të përshtatshme bashkohen mielli i misrit, mielli i grurit, qumështi, vaji, kosi, vezët, djathi dhe pluhuri për pjekje.

3
Të gjitha përzihen mirë, pastaj shtohen speci i kuq dhe përshuta ngadalë përzihen me tel kuzhine.

4
Masa e përgatitur derdhet në kallëpët e letër për mafina dhe krelana pjekët derisa të skuqet, në furrën e nxehtë në temperaturë 200 gradë celsius.

5
Ju bëftë mirë!

 

Burim: kuzhinashqiptare

Related posts

Leave a Reply