20. September 2017

Background Right_160x600
Background Right_160x600
Background Left_160x600
Background Left_160x600

Kalkulatori i indeksit të masës trupore

BMI kalkulatori i mases trupore

Keni një trup të përkryer, të dobët, me pak celulit, apo ndjeni që keni tejkaluar peshën normale? Për të hequr hamendjet, ju sjellim kalkulatorin e Indeksit të masës trupore, (Body mass index). Gjeni se cili është indeksi i peshës suaj.

Përllogaritja e indeksit të masësa trupore, ose BMI (nga anglishtja: Body Mass Index) shërben për vlerësimin e përafërt të nivelit të të ushqyerit, dhe tregon për problemin eventual me peshën e tepruar, dmth trashësisë, e cila rrit rrezikun e paraqitjes së shtypjes së lartë të gjakut, dijabetit, sëmundjeve të zemrës si dhe disa llojeve të kancerit.

InArticle Mobile

Më poshtë keni fushat të cilat duhet të plotësohen me gjatësinë dhe peshën tuaj aktuale:

Pesha juaj:
Gjatësia juaj:
Lexoni edhe këtë:   Të mirat dhe të këqijat e tatuazheve

——————————————————————————————————————

BMI Femër Mashkull
Shumë i ulët nën 19.1 nën 20.7
Ideal 19.1 – 25.8 20.7- 26.4
Pak i ngritur 26.9 – 27.3 26.5-27.8
I lartë 27.4 – 33.3 27.9-31.1
Më i lartë 32.4 – 45 31.2-45
Tepër i lartë 45 e më lartë 45 e më lartë

Vërejtje: Ky kalkulator nuk mund të përdore për përcaktimin e BMI-së tek fëmijët.

 

 

 

 
  • jona

    Mund te me thoni se cfar duhet te ha qe te shendoshem se jam nen pesh dhe duha te mar peshen normale ?

  • Kalkulatori i indeksit të masës trupore | Portali Femra

  • cfare duhet te bej nje grua 53 vjece qe te bjeri nga peshaTema të ngjajshme

Lexo artikullin tjetër interesant:
Amanda Seyfried, shfaqet epike në New York

Amanda Seyfried dukej tamam ashtu si ne do ta imagjinonim, një kukull nga porcelani e cila vjen e gjallë.  ...