27. May 2018

Background Right_160x600
Background Left_160x600

Instagram – trendi më i ri dhe më pozitiv deri tani i selfie-ve pa filtra

Ndoshta kjo botë megjithatë nuk po shkon në ferr të mallkuar?

Sa herë keni konstatuar se gjithçka po bëhet thjeshtë shumë false?

Rrjetet sociale na kanë mundësuar që çdo sekondë të ndërhyjmë në jetën e dikujt dhe në çdo moment mund të reagojmë në atë që ai person bën në jetën e tij.

A nuk është e tepërt për një njeri të zakonshëm?

Dhe nganjëherë vërtetë është e tepërt. Po bëhemi të tejngopur, të bombarduar me informata të shumëta nga jetët e huaja private, të cilat as që na interesojnë, as na prekin, dhe e tëra vetëm për shkak se, ndoshta na interesojnë vetëm ca persona edhe atë për ato që kanë të ndajnë me botën. Pashmangshëm këtu ndodhen edhe qindra persona tjerë jetët e të cilëve gjithashtu i ndjekim.

Të bëhet fjalë së paku për shumicën e disa jetëve interesante, dhe ngjarjeve në to, do të ishte plotësisht e përballueshme.

Mehjithatë, në shumicën e rasteve bëhet fjalë vetëm për seri të tëra të fotografive me fytyra të buzqeshura dhe vetulla perfekte, qerpikë, të përshkuar nëpër filtra pak të errët të cilët fshehin edhe ato mangësitë më të vogla në fytyrë.

Fytyra që paraqiten me perfeksionin më të madh të mundshëm, edhe pse kryesisht nuk janë të tilla.

Bukuria falë rrjeteve sociale është bërë must have! Trend të cilin duhet ta respektoni nëse egoja kërkon like për ngritjen e vetëbesimit.

Edhe ky, trendi më sipërfaqësorë deri tani, ka qenë në fuqi ndër vite, por pastaj disa vajza të guximshme kanë vendosur ta tregojnë anën tjetër të medaljes.

Janë lodhur, sepse jeta në fluskën e filtruar është bërë imitim tepër i madh i jetës e cila në fakt vetëm mbijeton nga dita në ditë, pa sinqeritet, në jorealitetin e qetë, të filtruar.

Dear @kendalljenner, From one woman with acne to another, thanks for having the courage to stick your middle finger up 🖕🏻 at the petty minded idiots of the world 💁🏼‍♀️. When @kyliejenner called me to talk about my acne, all things skin, and how social media can make you feel – she mentioned how proud she was of YOU for dealing with your skin in the public eye… and girl 👏🏻 you’re a rock star 🌟 💁🏼‍♀️. Acne is a massive insecurity for people all over, and I truly believe that the only way to truly alleviate these worries, insecurities and fears, is to have more women like yourself, who live their life with a kickass IDGAF attitude about their acne and talk about how completely normal it is 👊🏻. I strongly believe that the more we talk about these things, the less taboo these conversations will become… The less judgmental we become of others. And the less insecure we become of ourselves. So Kendall 🙌🏻 thanks for kicking ass 🙌🏻 you looked freaking fabulous. Em x

A post shared by Em Ford (@mypaleskinblog) on

Realiteti ka qenë i dhimbshëm, nënçmues dhe i shëmtuar, por ka qenë aq i vërtetë dhe sinqert dhe në fund çlirues, që ka nxitur shumë tregime të guximshme.

E para në rradhë e cila ka lansuar këtë, njëkohësisht një nga trendet më pozitiv që kemi pasur rastin ta shohim në rrjetet sociale, ka qenë Em Ford, vajza e cila qëndron pas adresës @mypalefaceblog, e cila që në vitin 2015 në videon “You Look Disgusting”, ka treguar si duket ana tjetër e kësaj medalje, çka ndodhet nën shtresat që imitojnë bukurinë dhe se ajo në fund të fundit është vetëm një gjë dytësore dhe gjithsesi plotësisht sipërfaqësore.

Këtë video e kanë shikuar më shumë se 27 miliona njerëz, e për tu ngritur vetëdija në nivel më të lartë, kemi frikë se kjo shifër është dashur së paku të dyfishohet.

Em edhe më tutje në Instagram-adresën vendosë fotografi të fytyrës së saj pa grim dhe kjo fytyrë, e cila është plot me akne tani po fiton shumë më shumë like dhe komente pozitive se nga ato fotografitë në të cilat duket perfekte.

Gjegjësisht në të cilat mendohet se duket perfekte.

Natyrisht, kjo vajzë fenomenale dhe mbi të gjitha e guximshme, me këtë akt nuk e ka ndryshuar ndërgjegjen e shoqërisë së internetit, e cila megjithatë edhe më tutje gjërësisht dhe me të madhe do të mahnitet me fytyrat e “përkryera”, por ka bërë një hap të madh, hap të cilin momentalisht e ndjekin mbi një milion njerëz dhe që është shumë më e rëndësishme, hap i cili ka inspiruar edhe vajzat tjera ta bëjnë të njejtën.

Trendi #skinpositivity ka dalë në fund të vitit 2017 dhe po tërheq gjithnjë e më shumë vëmendjen e popullatës, kurse në mesin e kësaj popullate shpresojmë se ka edhe të atillë të cilët nuk kanë probleme të tilla dhe të ngjashme me lëkurën, por pikërisht falë këtyre postimeve të sinqertë e kuptojnë se sa e rrejshme është fotografia me të cilën njerëzit paraqiten në rrjetet sociale dhe në fund sa e pasinqertë dhe thjeshtë e gabuar është kjo fotografi.

The hardest thing about having adult cystic acne has been coming to terms with the realisation that I am never going to be “cured” but the best I can ever hope for is “control” of my skin. I have suffered with spots since 1992 and still continue to do so in 2017. That’s not to say there haven’t been periods where my skin has cleared up – it has (sometimes even for a few years) – but the cysts usually return over time. The good news is that when it does come back it usually responds to oral treatment. Psychologically accepting that I am never going to “grow out of it” has been a battle through most of my 20s and 30s. Now, closer to 40, I am learning to accept that my skin will be up and down – but when it is down, I need to treat it properly and revert to medication if I need it to minimise the risk of further scarring. I am not a perfect dermatologist with perfect skin – and nor do I aspire to be. Acne gets me down in the same way it affects any adult sufferer but learning to accept treatment when I need it and enjoying the periods my skin is good has become key for good mental health. Acne can be treated and scarring can be prevented but I think we are recognising more and more it can be a chronic problem for some that may always come and go. Acceptance of this is probably the most important part of the psychological battle. Sometimes it isn’t down to what we are eating or sleepless nights or heavy make-up or anything else we are doing wrong. It is just the luck of the DNA draw in terms of our unique combination of hormones and genetics. If you are suffering with your skin there are always solutions. They do not come with the guarantee that after a round of treatment your acne will not return, but there is always something that can be done and no one needs to suffer or just put up with it. If you are struggling with your skin or it is affecting your mental health please seek early intervention from your GP or dermatologist. (Trust the dermatologist who’s had topical creams, laser, antibiotics, the pill, chemical peels, spironolactone, metformin and 9 courses of Roaccutane in 25+ years! I have tried everything🙈) #dermatology #dermatologist #boardcertified #acne

A post shared by Dr Anjali Mahto (@anjalimahto) on

#skinpositivity trendit i është bashkangjitur edhe vajza e cila është dermatologe dhe ka lëkurë mjaft problematike, që në postimin e saj haptas shpjegon se nganjëherë për lëkurën e prirur për akne thjeshtë nuk ka shërim, çështja qëndron te gjenet dhe se duhet të jetohet me këtë. Fund.

{{ I didn't expect this many people to respond to this post. I want to help everyone asking what I use and I will make a short video later today explaining what i do. I have a final in like an hour so I'm just tying to study right now. My skin isn't perfect. But it has come along way and I want to share the progress with everyone}} I just wanted to make a little post about skin because I've struggled with mine so much, and i really feel like I need to stop pretending like i haven't. Especially in the industry I am trying to get into, it can be very deceiving about body image and skin. This is my skin at its worst on the lefts and now on the right. This was a hard time and I was very bothered by it. Didn't want to leave my room or even have my own parents look at me. I still have scarring left which I am working with a doctor to fix because to be a model you basically need to be "perfect". Which no one is and I am not claiming to be perfect at all. There are worse things that can happen to you in life than acne. But getting acne takes a really big toll on your life. I'm willing to answer any questions anyone might have. Just needed to get this out there because it is apart of who I am and my story. ( this was really hard to do so please don't say anything mean 🙃)

A post shared by Brianna Lopez (@briannagabrielaa) on

Një nga postimet më të guximshme gjithsesi është ai i manekines Brianna Lopez e cila ka dashur që me botën të ndajë atë që ajo ka kaluar që të mund të arrijë lëkurën “gati” perfekte që e ka tani, kurse në prezantimin e saj ka lutur njerëzit të mos bëhen të këqinj, sepse ka kaluar ferrin pikërisht për pamjen e lëkurës së fytyrës së saj, ashtuqë i është dashur shumë guxim që ta ndajë këtë me botën./femra.net/

 

Related posts

Leave a Reply