20. April 2018

Background Right_160x600
Background Left_160x600

A duhet të shqetësoheni nëse vëreni njolla kafe para dhe pas ciklit, ja çfarë i shkakton ato

Pak ditë para si dhe pak ditë pas ciklit menstrual një femër mund të vërejë njolla në ngjyrë kafe ! Mund të shihet me sy të lirë që këto njolla nuk janë gjaku dhe femrat shqetësohen se përse pëlhura e mbathjeve ndotet kur ato nuk janë me perioda. Nëse vuani nga hipertensioni, diabeti apo jeni mbipeshë jeni më të prirur të keni rrjedhje të tilla para dhe pas ciklit. Kjo mund të jetë shenjë e një cisti jo të rrezikshëm, por mund të jetë pasojë e shkaqeve të mëposhtme.

Pilulat kontraceptive
Sipas Klinikës Mayo, gjakderdhja para apo pas ciklit është mëse normale nëse femra fillon kontraceptivët apo ndërron llojin e tyre. Megjithëse nëse njollat e gjakut vazhdojnëpër më shumë se 3 muaj duhet të bëni një kontroll.
Stresi
Ankthi jo vetëm që ndikon në mirëqenien tuaj mendore , por mund të ndryshojë dhe ciklit tuaj menstrual. Falë çrregullimeve hormonale, periodat mund të bëhen të çrregullta dhe të përjetoni gjakderdhje të lehtë dhe para ose pas atyre ditëve.
Medikamente të caktuara
Antikoagulantët, të njohur edhe si holluesit e gjakut janë gjithashtu një arsye që fshihet pas njollave kafe të gjakut.
Ndryshimi ekstrem i peshës
Njerëzit që kanë pësuar humbje ekstreme të peshës mund të kenë probleme me ciklin, vonesa ose njolla të tilla gjaku që nuk barazvlerësohen me periodat e rregullta. Burimi:WomensHealth

Related posts

Leave a Reply